Nya bilder del ii


Trials, originally uploaded by Oscar Carlsson.

Nu i december månad driver jag ett projekt med några kompisar, nämligen att ta lite annorlunda bilder än normalt och göra det varje dag under en månads tid. Projektet redovisas dagligen i en blogg som man hittar här.

Bilderna vi tar ska spegla vår upplevelse av dagen i fråga. Det är svårt. Dels för att man måste få det gjort varje dag (vilket gör det lite knepigare att träffa exempelvis flickvänner) och dels för att bilderna måste vara så annorlunda än normalt. Istället för att ta en bild på en blomma med lite coolt skärpedjup måste man liksom…tänka till. Och bilderna känns ibland så tekniskt dåliga, som bilden ovan. Den ser ut som en bild tagen med en kompaktkamera, en bild som dessutom blev oskarp. Men, om man får slå sig lite för bröstet, den speglar å andra sidan ungefär vad jag kände för datorn igår.

Projektet tvingar fram en lite knepig balansgång om ens egna känslor inför sina bilder. Och man lär sig att titta på andras bilder på ett lite annorlunda sätt. Det är nog mer behövligt än jag gärna erkänner själv. Och dessutom ska man aldrig tacka nej till utmaningar som denna, ens om det är ens egen idé.

Annonser