Sista bilden?


Last picture?, originally uploaded by Oscar Carlsson.

Bilden ovan är den näst sista bilden jag tog med kameran innan den bestämde sig för att gå sönder. Jag var mitt uppe i en fördrink inför en sittning med crossdressingtema, och folk, inkl mig, hade på sig ganska imponerande (oftast fruktansvärda) utstyrslar, som jag tänkte passa på att föreviga.

Efter några bilder möts jag av följande meddelande: ”Error. Press shutter release button again.”. Inte mycket att göra, annat än att stoppa ner kameran och mingla vidare.

Idag talade jag med Nikon Sverige, som yttrade det magiska ordet ”service”, men inte det fantastiska ordet ”garanti”. Elgiganten ger tydligen bara ett års garanti, och med detta inlägg i minnet tog det inte lång tid att räkna ut att min garanti har gått ut.

Tills jag har bestämt mig för hur jag ska göra med kameran har jag en Canon Powershot A530 och min gamla Olympus att tillgå. Och om jag tidigare var supersugen på att lära mig mörkrummet är jag nu ännu mer sugen. Tur att man går en kurs i det (-:

Annonser

3 reaktioner på ”Sista bilden?

 1. Vilken kanonbild! Gillar hennes min, den gör hela bilden, ja förutom då det faktum att skägget gör att man nästan studsar till 😉

  ah vad surt att kameran gått sönder. Min D70s sjunger också på sista versen. Ok jag kan ta bilder med den men jag kan bara bläddra med menyknappen åt ena hållet. Låter kanske trivialt men det är döstörigt om vill gå tillbaka och kolla igenom om man fått de bilder man vill ha. Har man tagit en sisådär 50 rutor så får man snällt tugga sig igenom 48 bilder för att titta på bild nr 49 blää. Batteriet är också kasst och 6 Mpixlar är inte mycket att hurra för idag heller precis.

  Guess what… på måndag kommer en Nikon 300s (har länsat sparkontot helt, svider rätt duktigt när man går på föräldrapenning vill jag lova)KAN INTE DEN HÄR HELGEN TA SLUT SÅ ATT DET BLIR MÅNDAG NÅGON GÅNG!!!!!

  Hoppas att det löser sig med kameran!
  //Stina

  1. Det fanns potential för en hel drös med fina (= episka) bilder den kvällen, men kameran gick ju sönder alldeles för tidigt… 😦

   Hihi, nu när jag svarar är det inte många timmar kvar av den här helgen, hoppas kameran smakar (-:

 2. Tråkigt med trasig kamera och tack för kommentar! Jag vet inte om iso 1600 räknas som superhögt. På 5d:n gör det nog inte det, eftersom den (teoretiskt) går till 25.600. Jag har nästan inte alls rört dem i PS eller Aperture, så vi får nog helt enkelt skylla på kameran ;-). Ha en skön kväll!

Kommentarer inaktiverade.